Тамяново дърво

Тамяново дърво е мъничко дърво, което със своя ръст напомня на малки овощни дръвчета. Вирее в Сомалия, Египет, Южна Арабия. Получава се по метода на парна дестилация. Ароматът му е натрапчив, дървесен, пикантен с оттенък на лимон.


Изследвания, проведени в Германия, Индия и Швейцария показват, че маслото тамян оказва противовъзпалително и болкоуспокояващо действие, както аспирина, Motrin, Celebrex и др. Естествен алтернативен аналгетик и противовъзпалителен препарат. Доколкото маслото тамян не е токсично, то е ефективна алтернатива на съществуващите методи за лечение на ревматоиден артрит и други автоимунни заболявания.


Д-р Винкинг потвърждава, че съдържащите се в Етерично масло тамян индийски,


босвелиеви киселини проникват през хематоенцефалната бариера и намаляват възпаление и оток на мозъка. Професор Т. Зимет съобщава за значително потискане растежа на туморните клетки, за ефективна намеса в обмяната на туморните клетки и дори за тяхното разрушение. При това изчезва главоболие, парализа. Университетската клиника в гр. Базел препоръчва инхалации с масло от тамян за лечение без странични ефекти, а също така за профилактика.